Vid intresse hör av er till pernilla@landborgens.se

Aronas Kullar

 
Natten mellan den 27 och 28 januari vaknade vi av att Arona spydde. Hon var helt medtagen och ville bara vila. På morgonen åkte vi till veterinären. Arona hade mycket svag puls och de kunde se i ultraljudet att det enbart fanns liv i ett foster i hennes mage. Det gick inte att snitta pga Aronas dåliga puls, så Arona blev inlagd på dropp och blodtryckshöjande medicin.
 
När pulsen steg började Arona störtblöda. De snittade och upptäckte då att hela livmodern vridit sig. Livmodern var med andra ord stängd, inget foster kunde födas. Några av ungarna hade varit döda ett tag men det fanns fortfarnde liv i en liten svart unge. Tyvärr överlevde inte den heller.
Arona förlorade i princip allt blod hon hade. Veterinären, som har två egna katter, lät sina katter bli blodgivare. Hon ringde sedan oss så att även Dusty fick komma in och ge blod. Arona låg sedan hos veterinären på dropp i fyra dygn. Hon svävade mellan liv och död men sakta blev hon bättre.
Arona är nu steriliserad.
I början av januari började vi misstänka att något var på gång. Arona hade under ett längre tag varit trött och nu putade magen på ett sätt som vi kände väl igen. En kort tid därefter kände jag att det sparkade i magen.

 
Den 24 januari hade Arona gått upp 1,4 kg räknat från hennes vikt innan hon parades inför Drinkkullen och vi börjad misstänka att det skulle bli kattungar när som helst. Arona bäddade i bolådan och vilade mycket.
Arona har fått fyra kullar. Den första kullen, Titankullen föddes hösten 2005. Namnet kommer ifrån pappan till kullen, GIC S*Mating Titan. I denna kullen föddes sex underbara kattungar.
I Aronas andra kull, Teneriffakullen hösten 2006, var EC S*Dreamway´s Chicago pappa. Här föddes fem jättefina bebisar.
I den tredje kullen, Drinkkullen hösten 2007, föddes bara en kattunge. Här är
PR Fin*Iidaroosan Gentleman Jack pappan. Vi var mycket fundersamma under denna dräktighet. För Arona gick först upp i vikt i ett bra tempo, men sedan avstannade viktuppgången.
Den fjärde och sista kullen planerade Arona själv. En vecka efter Midna var född, Drinkkullen, började Arona smyglöpa. Vår hankatt Dusty upptäckte det och de två tillsammans genomförde en parning utan mattes och husses goda minne.
Arona var jätteslö när Midna var liten. Sov för det mesta och lät Dusty uppfostra Midna själv.